Hoe u Uw Facebook Account Permanent en Tijdelijk Kunt Deactiveren

Redenen om uw Facebook-account permanent te deactiveren


Er zijn nu meer redenen dan ooit voor de 2,27 miljard gebruikers van Facebook om hun accounts te verwijderen.


  • Facebook wordt steeds vaker gebruikt om politieke debatten te manipuleren en te polariseren. Beschuldigingen van Russische inmenging in de verkiezingen, het Cambridge Analytica-schandaal en de ontwikkeling van nepnieuws wijzen hier allemaal op.
  • Het is beangstigend hoeveel informatie Facebook over ons heeft. Elk onderwerp dat u leest, elke like, share en klik wordt nauwkeurig bijgehouden, gedocumenteerd en opgeslagen.
  • Recente blunders hebben duidelijk gemaakt hoe weinig Facebook de veiligheid van de gegevens van zijn gebruikers controleert en hoe gebrekkig zijn privacybeleid is. Om te beginnen maakten hackers gebruik van een fout in de functie 'Bekijken als', waardoor bijna 50 miljoen accounts werden blootgelegd. Vervolgens kregen apps van derden door een storing toegang tot de afbeeldingen van gebruikers (zelfs tot afbeeldingen die ze nooit hebben gepost). We ontdekten ook dat Facebook vertrouwelijke gebruikersgegevens deelde met 150 verschillende bedrijven.
  • Volgens studies is sociale media zeer verslavend en activeert ze hetzelfde deel van de hersenen als cocaïne.


Wat is het verschil tussen het deactiveren en verwijderen van mijn account?

Het deactiveren van uw account verwijdert u niet van het sociale netwerk, maar maakt uw profiel wel onzichtbaar voor vrienden en zoekmachines. Het is net alsof je op korte vakantie gaat: je kunt terugkeren wanneer je maar wilt en alles is precies zoals je het hebt achtergelaten. U kunt uw account op elk moment opnieuw activeren door uw aanmeldingsgegevens in te voeren en uw profiel wordt volledig hersteld.


Wanneer je een pauze nodig hebt, het leven zonder Facebook wilt ervaren, of je profiel wilt wissen maar Messenger wilt blijven gebruiken, is dit een geweldige keuze. Misschien wilt u ook zien welke andere platforms aan uw Facebook-account zijn gekoppeld, aangezien u nieuwe accounts moet registreren met uw e-mailadres zodra uw Facebook-account volledig is verwijderd.


Als je serieus ontslag wilt nemen, kun je ervoor kiezen om je profiel volledig te verwijderen, inclusief al je opgeslagen artikelen, foto's en berichten. Houd er rekening mee dat u niet meer kunt inloggen en alles kunt ophalen wat u hebt achtergelaten nadat uw account is gedeactiveerd.


U moet een duplicaat van uw profielgegevens downloaden voordat u uw account opzegt. Dit omvat foto's, video's, evenementen, citaten en andere media. Hier is hoe het te doen:


  1. Selecteer Instellingen in het driehoekige dropdown-pictogram in de rechterbovenhoek van uw pagina.
  2. Ga naar je Facebook-gegevens en download deze.
  3. Selecteer het soort informatie dat u wilt opslaan en klik vervolgens op Bestand maken. Deze procedure kan enige tijd duren.


Hoe u uw Facebook-account kunt uitschakelen

Volg deze stappen om uw account te deactiveren:


  • Klik in de rechterbovenhoek van uw Facebook-pagina op het driehoekje dropdown-symbool.
  • Kies in het vervolgkeuzemenu Instellingen en privacy > Instellingen.
  • Kies in de vervolgkeuzelijst Uw Facebook-gegevens.
  • Selecteer Deactiveren en Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  • Klik op Account deactiveren en volg de aanwijzingen om de accountverwijdering te voltooien.
  • Klik op Doorgaan als u uw wachtwoord hebt bevestigd.


Volg deze stappen om uw account te deactiveren:


  • Klik in de rechterbovenhoek van uw Facebook-pagina op het driehoekje dropdown-symbool.
  • Selecteer Instellingen en privacy > Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  • Selecteer Uw Facebook-gegevens in het vervolgkeuzemenu.
  • Selecteer Deactiveren en Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  • Klik op Account deactiveren en volg de aanwijzingen om de accountverwijdering te voltooien.
  • Klik op Doorgaan als u uw wachtwoord hebt bevestigd.

Hoe zichtbaar is het nadat je je Facebook-account hebt verwijderd?


Uw account wordt onmiddellijk uitgeschakeld nadat u het deactiveringsproces hebt voltooid. Facebook daarentegen laat je niet zo eenvoudig gaan en je hebt een respijtperiode van 30 dagen. Log eenvoudig in met uw wachtwoord en e-mailadres om uw aanvraag te annuleren.


Het kan tot 90 dagen duren voordat alle dingen die je hebt gepost, leuk vindt of gedeeld, zijn verwijderd. Zelfs als het allemaal gezegd en gedaan is, blijven sommige van uw gegevens online. Dit omvat foto's van jou op de muren van vrienden en berichten in hun inbox. Als u volledig wilt verdwijnen, moet u contact met hen opnemen en hen verzoeken deze informatie te verwijderen.


Als ik mijn Facebook-account opzeg, worden mijn berichten dan ook verwijderd?


Je vrienden kunnen je profiel niet zien of je vinden in de zoekresultaten van Facebook als je je Facebook-account verwijdert. Ze kunnen je naam en profielfoto zien, maar ze kunnen je chatgeschiedenis niet zien. In deze vorige chats verschijnt u als een anonieme gebruiker en kunnen andere deelnemers u geen nieuwe berichten sturen.


Tenzij uw vrienden ervoor kiezen om hun verslagen van de discussie te verwijderen, blijft die informatie bestaan, ongeacht of u uw profiel verwijdert.


voor meer informatie:: Facebook Bellen Nederland

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Een Google Voice Nummer te Identificeren?

Ontgrendel Google-account vergrendeld || Google Nummer Bellen

Reset Facebook Wachtwoord met of Zonder E-mail en Telefoonnummer