Hoe kan ik AVG-foutcode 0xe001c046 oplossen?

Een van de runtimefouten tijdens het installeren van een update van de software is AVG-foutcode 0xe001c046. Dit soort fouten treden voornamelijk op als gevolg van onjuiste installatie, corrupte gedownloade bestanden, enz.

Bovendien kunt u deze fouten ook waarnemen tijdens het installeren van updates of het activeren van een functie van de antivirus. Enkele andere oorzaken zijn onder meer: ​​onjuiste installatie van AVG-antivirus kan u naar deze situatie leiden, corrupte of per ongeluk verwijderde bestanden van het antiviruspakket, als Windows geïnfecteerd raakt met schadelijke software, ontbrekende of door malware aangetaste bestanden van AVG-antivirus, enz.

Probeer de onderstaande oplossingen om de AVG-foutcode 0xe001c046 onmiddellijk uit te roeien.

Oplossing 1: herstel Windows-registers

Dit is de eerste en belangrijkste oplossing die u zou moeten proberen. Daarom kunt u Windows-registers eenvoudig handmatig herstellen. Maar wees een beetje voorzichtig bij het toepassen van deze fix, want registers kunnen defect raken als ze niet oprecht worden behandeld.

  • Ga naar het menu Start. Typ cmd in het zoekvak. Druk nu tegelijkertijd op Ctrl + Shift + Enter.
  • Kies voor de ‘ja’ optie. Typ vervolgens ‘regedit’ en druk op de Enter-knop.
  • Het heeft de Register-editor van Windows gelanceerd. Zoek het register met betrekking tot de AVG-foutcode 0xe001c046. Selecteer die sleutel.
  • Klik op het menu Bestand en kies Exporteren.
  • Geef de locatie op voor de optie ‘Opslaan in’ waar u een back-up van het bestand wilt maken.
  • Geef het bestand een naam. Kies voor de optie ‘Geselecteerde tak’ in het gedeelte ‘Bereik exporteren’.
  • U moet het bestand opslaan met de extensie .reg.

U hebt met succes de back-up van het AVG-bestand gemaakt. Controleer nu of de fout zich blijft voordoen.

Oplossing 2: ga voor een volledige scan van uw systeem

De fout kan ook optreden als gevolg van een malwareaanval. Het is dus noodzakelijk om een ​​volledige scan van uw pc te kiezen om de fout te verhelpen. Verwijder daarom de schadelijke inhoud na het uitvoeren van een volledige scan van uw systeem. Controleer ook of u nog steeds met de fout te maken heeft.

Oplossing 3: update stuurprogramma's op uw systeem

Wanneer uw pc verouderde of corrupte stuurprogramma's heeft, is de kans groot dat u AVG-foutcode 0xe001c046 tegenkomt. Eventuele ontbrekende bestanden van de stuurprogrammasoftware kunnen zo'n bedreiging vormen. Het systeem blijft crashen wanneer u het programma start. Probeer daarom de volgende stappen.

  • Ga naar het menu Start en ontdek Apparaatbeheer. Klik erop om uit te vouwen.
  • Kies het pictogram Uitvouwen en kies voor het apparaat uit de lijst.
  • Klik er met de rechtermuisknop op en kies ‘Stuurprogramma bijwerken’. U moet de optie ‘Automatisch zoeken naar de bijgewerkte stuurprogramma's’ kiezen.

Wacht tot het proces voorbij is. Zodra het is voltooid, controleert u of de fout nog steeds aanwezig is. Als het niet werkt, kunt u de apparaatstuurprogramma's opnieuw installeren met behulp van de volgende stappen.

  • Vouw Apparaatbeheer opnieuw uit.
  • Klik met de rechtermuisknop op uw apparaat en kies voor ‘Verwijderen’ in het menu.

Start ten slotte uw computer opnieuw op en Windows begint de stuurprogramma's automatisch te installeren. Controleer nu of de fout verdwijnt.

Oplossing 4: probeer Systeemherstel

Systeemherstel is een uitstekende functie van Windows waarmee uw computer de instellingen naar een geschikt tijdstip kan terugdraaien. Deze functie kan u daadwerkelijk helpen bij het herstellen van elke fout, inclusief AVG-foutcode 0xe001c046. Volg de stappen voor het herstellen van AVG-foutcode 0xe001c046 op Windows 10,8.1,8,7.

  • Ga naar de zoekbalk. Typ ‘systeemherstel’ in het vak en kies Systeemherstel uit de resultaten.
  • U moet beheerdersreferenties opgeven.
  • Volg de instructies op het scherm om een ​​gewenst tijdstip te kiezen. Het zal uw systeem dan omleiden naar het tijdstip waarop het systeem deze fout niet had.

Controleer of het probleem zich blijft voordoen nadat het systeem opnieuw is opgestart.

Fix 5: voer SFC Scan uit

Dit soort fouten is zeer fenomenaal wanneer het systeem corrupte of ontbrekende bestanden van dat programma heeft. U moet de Windows System File Checker-scan uitvoeren om ervoor te zorgen dat de fout vanwege al deze problemen niet optreedt. Voer daarom de volgende stappen uit.

  • Ga naar het menu Start. Typ cmd in het zoekvak. Druk op Ctrl + Shift + Enter om de opdrachtprompt te starten met beheerdersrechten.
  • Tik op de ‘ja’ optie.
  • Typ ‘sfc / scannow’ en druk op Enter.
  • Volg daarna de instructies op het scherm nadat de scan is voltooid.

Controleer of de fout verdwijnt na deze oplossing. Ga anders voor de volgende fixes.


Fix 6: werk uw Windows bij

Als alle bovenstaande fixes niet kunnen worden uitgevoerd, kunt u deze fix ook proberen. De verouderde Windows-versie kan u naar deze vervelende fout leiden. Daarom kunt u deze correctie eenvoudig toepassen op Windows XP, Vista, 7,8,10.

  • Ga zoals gewoonlijk naar het menu Start.
  • Zoek naar ‘update’ met behulp van het zoekvak.
  • Kies de optie Windows-update. Controleer of er updates beschikbaar zijn.

Download en installeer de updates. Controleer of de fout is opgelost.


Oplossing 7: ga voor een schone installatie op Windows


We hebben deze oplossing voor het laatst bewaard. Het omvat het verwijderen van alle programma's en gegevens van uw systeem. We raden u aan om een ​​back-up te maken van alle benodigde programma's en gegevens op uw pc. Vervolgens moet u Windows opnieuw installeren.

Met deze oplossing worden alle gegevens op uw computer gewist en worden alle ongewenste bestanden van de harde schijf gewist. U dient deze correctie alleen toe te passen als u de fout niet kunt oplossen nadat u met alle bovenstaande fixes hebt gefaald. Deze oplossing geeft je zeker een nieuw systeem zonder fouten. Als de fout zich blijft voordoen na een schone installatie, heeft het runtime-probleem zeker te maken met hardware. Neem in dat geval contact op met een professionele technicus van AVG Nederland.

We bieden ook klantenondersteuning voor McAfee Helpdesk Nederland.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Een Google Voice Nummer te Identificeren?

Ontgrendel Google-account vergrendeld || Google Nummer Bellen

Reset Facebook Wachtwoord met of Zonder E-mail en Telefoonnummer