HOE PROBLEMEN OPLOSSEN WINDOWS UPDATE PROBLEEM?

Automatische updates voor Windows werken niet altijd zoals verwacht en zonder de nieuwste patches. Uw pc wordt kwetsbaar voor malware, virussen en andere online aanvallen. Hier leest u hoe u het probleem met Windows Update kunt oplossen.

Als Windows Update niet correct werkt en de nieuwste patches niet op uw systeem zijn geïnstalleerd, kunt u handmatig een van de vele online beschikbare updatepakketten installeren die de nieuwste updates combineren in één installatiebestand. Maar hiermee worden de updateproblemen van Windows niet opgelost, tenzij u updates handmatig wilt installeren elke keer dat ze worden uitgebracht.

In deze korte handleiding leggen we uit hoe u Microsoft-tools kunt gebruiken om elk Windows Update-probleem op te lossen. Dat gebeurt en wat te doen als ze niet werken.

Voer Reset Windows Update Tool uit om het probleem met Windows Update op te lossen
Microsoft biedt nu een eigen tool om het Windows-updateprobleem op te lossen. De Reset Windows Update Tool is een gratis tool voor probleemoplossing die regelmatig wordt bijgewerkt. Het is compatibel met alle versies van Windows vanaf XP. Zodra u de tool hebt gedownload, vindt u het bestand wureset.zip van 1065 kb in de map Downloads. Selecteer het, druk op de knop Alles uitpakken en kies vervolgens Uitpakken.

Voer nu het bestand wureset_x64 (of x86) uit met beheerdersrechten door met de rechtermuisknop te klikken en Uitvoeren als beheerder te kiezen. Tik op Y op het toetsenbord wanneer het pop-upvenster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, druk vervolgens op 0 en Enter. Druk op Y, Enter en ten slotte 2 gevolgd door Enter om de Windows Update-componenten te herstellen. De tool reset Windows Update en start de service opnieuw op, wat enkele minuten kan duren.

Wat te doen als de Reset Windows Update Tool niet werkt
Juiste Windows Update Tool
PC-Welt heeft zijn eigen Fix Windows Update-tool ontwikkeld die een diepgaandere taak vervult dan de officiële Microsoft-tool. De app is in het Duits, maar hij is eenvoudig te begrijpen, zelfs als je de taal niet spreekt. Download het bestand vanaf hier en dubbelklik erop om het installatieprogramma uit te voeren. Accepteer de prompt van het gebruikersaccount en klik vervolgens op Weiter gevolgd door Installieren om de app te installeren en te starten.

De tool laadt automatisch en doet zijn werk (dit deel is in het Engels). Zodra het proces voorbij is, kunt u op een willekeurige knop klikken om door te gaan en op Fertigstellen drukken om de app te sluiten. Vervolgens moet u Windows Update zoeken en openen met de zoekbalk van Windows en op Controleren op updates klikken.

Probleemoplosser voor Microsoft Windows Update

Als geen van de bovenstaande opties werkt, zou de volgende stap de probleemoplosser voor Windows Update van Microsoft moeten zijn. Klik hier om het te downloaden en dubbelklik vervolgens op het gedownloade bestand om de wizard te starten en volg de stappen. Als de tool een fout detecteert, zal deze proberen het Windows-updateprobleem automatisch op te lossen.

Hoe fouten 0x80073712, 0x800705B4, 0x80004005, 0x8024402F, 0x80070002, 0x80070643, 0x80070003, 0x8024200B, 0x80070422 en 0x80070020 op te lossen?

Microsoft biedt interactieve hulp bij het oplossen van verschillende updateproblemen. Selecteer op de pagina eerst de versie van Windows waar het probleem zich voordoet en volg daarna de instructies.

Hoe fout 0x800F081F op te lossen

Als Windows Update een van deze fouten vertoont, probeer dan deze procedure: typ cmd in het zoekvak, klik met de rechtermuisknop op het opdrachtprompt-item en selecteer Uitvoeren als beheerder. Druk op Ja wanneer Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven.

Typ de volgende opdrachten achter elkaar om de systeemimage te controleren en te repareren. U moet na elke opdracht op Enter drukken.

DISM / Online / Cleanup-Image / ScanHealth
DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
Hoe fout 0x80240016 op te lossen
Deze fout kan optreden als Windows al bezig is met het installeren van updates (of software) of een herstart is vereist om de installatie te voltooien. Wacht vervolgens 10-15 minuten en start uw computer opnieuw op.

Hoe fout 0x80240030 op te lossen

Deze fout geeft aan dat proxy- of firewallinstellingen voorkomen dat Windows Update verbinding maakt met de server. Om de fout te corrigeren, typ cmd in het zoekvak, klik met de rechtermuisknop op het opdrachtpromptitem en selecteer Uitvoeren als beheerder. Voer de volgende opdrachten in en druk aan het einde van elk op Enter:

netsh winhttp reset proxy
netto stop wuauserv
netto start wuauserv
Hiermee worden de proxy-instellingen gereset en wordt de updateservice opnieuw gestart.

Wat kan Windows Update nog meer "breken"?

Windows Update werkt niet goed als de datum en tijd niet correct zijn ingesteld op uw systeem; controleer en corrigeer indien nodig deze twee waarden. Je zult ook problemen hebben met Windows Update als er niet genoeg schijfruimte is voor de update. In dit geval is het enige dat overblijft, ruimte vrij te maken.

Houd er ten slotte rekening mee dat de ondersteuning voor Windows XP en Vista al is stopgezet, terwijl Windows 7 tot 14 januari 2020 beveiligingsupdates zal ontvangen, maar niet langer nieuwe functies. Microsoft biedt alleen volledige Ondersteuning voor Microsoft Windows 8 en Microsoft Windows 10.

We bieden ook klantenondersteuning voor Facebook Klantenservice Belgie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Een Google Voice Nummer te Identificeren?

Ontgrendel Google-account vergrendeld || Google Nummer Bellen

Reset Facebook Wachtwoord met of Zonder E-mail en Telefoonnummer